2 فروردین 1400
خدمات

تغذیه در ICU

برای دریافت مشاوره در ارتباط با این خدمت، ترجیحا از طریق پیام به واتس اپ یا تکمیل کردن فرم زیر اقدام نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید.

    پیوست مدارک مرتبط:

    تغذیه در ICU:

    تغذیه در درمان بیماران نقش حیاتی دارد، شرکتهای داروسازی برای تغذیه در ICU و بیماران بدحال محصولات متنوعی ارائه نموده اند که متخصصین ICU دارای شناخت کافی ازاین محصولات هستند و میتوانند کمک نمایند.

     

    اهمیت تغذیه درست در ICU

    سوء تغذيه عارضه ای است که بر اثر کمبود مواد مغذی و یا مصرف بیش از حد آنها ایجاد می شود و يكي از مشكلات جدي در بيماران بستري در بيمارستان مي‌باشد. ميزان بروز سوء تغذيه در بيماران بستري 60-30 درصد گزارش شده است. بيماران به دليل شدت بيماري و پيچيدگي مراقبت در بخش مراقبتهاي ويژه(ICU) نسبت به ساير بيماران به سوء تغذیه مستعدتر مي‌باشند.(1)

    در این بیماران به دليل هايپرمتابوليسم (سوخت و ساز بیش از حد معمول) نياز به انرژی و پروتئين بالاست . تأخير در تغذيه مناسب بيمار و يا تغذيه ناكافي او ممكن است منجر بـه اختلال در عملكرد سيستم ايمني بدن و طولانی تر شدن زمان بهبود زخم ها شـود.

    پروتئین مهم ترین ماده غذایی برای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه است و باید به طور دقیق به بیماران ارائه شود .کسانی که پروتئین کمی دریافت کنند دچار کاهش شاخص BMI (شاخص سلامت بدن با توجه به قد و وزن) شده و در معرض افزایش ریسک مرگ قرار می گیرند و بیمارانی که پروتئین زیاد دریافت می کنند نیز می توانند دچار نارسایی های کلیوی و تنفسی شوند . برای مثال برای یک بیمار با وزن 100 کیلوگرم در بخش مراقبت های ویژه 150 گرم پروتئین برای تأمین نیازهای بدن نیاز است .پروتئین 3.4 کالری در گرم انرژی فراهم می کند که این مقدار در طول روز 510 کالری می شود . برای این بیمار 2500 کالری در روز نیاز است ، این مقدار اضافه باید از کربوهیدرات و چربی تأمین شود که طبق تاریخچه و روند بیماری فرد تعیین می شود .(2)

     

    Under/Over Feeding :

    تغذیه کم و یا بیش از حد نیاز در سلامتی و روند درمانی بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه اختلال ایجاد می کند .

    اثرات Under/Over Feeding در سلامت بیماران :

    • عفونت
    • نارسایی اندام های بدن
    • تهویه مکانیکی طولانی مدت
    • افزایش قند خون
    • آزوتمی
    • هایپرتری‌گلیسریدمی
    • هایپرکاپنی
    • طولانی شدن سیکل درمان
    • افزایش مرگ و میر

     

    نحوه دستیابی به میزان کالری مورد نیاز بیمار :

    برای جلوگیری از سوء تغذيه و تجویز درست مواد مغذی ، به دست آوردن کالری مورد نیاز بیمار در حالت استراحت (REE) مورد نیاز است . نحوه دستیابی به این پارامتر به دو صورت است :

    • استفاده از فرمول های Prediction :

    رايج ترين فرمولهـايي كـه در بيمارسـتانهـا جهـت برآورد کالری مورد نیاز بیمار در حالت استراحت (REE) مورد استفاده قـرار مـي گيرنـد، عبارتنـد از :

    هـريس-بنـديكت (Benedict-Harris) و مفلـين اس-تـي جئور(Jeor St-Mifflin)

    معایب :

    استفاده از فرمول های Prediction تنها برای افراد سالم و فاقد بیماری زمینه ای قابل پذیرش است. اختلاف زیاد مقادیر حاصل از این روش با مقادیر واقعی بیماران بدحال در روند درمانی اختلال ایجاد کرده و برای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه به هیچ عنوان مناسب نیست و اثرات سوء در سلامت (Under/Over Feeding) به جای می گذارد .

    2) دستگاه های کالری متری غیر مستقیم :

    دستگاهی که با استفاده از میزان اکسیژن مصرف شده و دی اکسید کربن تولید شده توسط بیمار میزان کالری مصرفی وی را اندازه گیری می کند (REE). همچنین این دستگاه با اندازه گیری دقیق ضریب تنفسی (RQ) امکان ارزیابی دقیق میزان مصرف پروتئین ، کربوهیدرات و چربی را فراهم می آورد .

    این اندازه گیری ها میزان دقیق مصرف انرژی بیمار در حالت استراحت را در اختیار پزشک قرار می دهد . همانطور که اشاره شد مصرف پروتئین نقش اساسی در بهبود وضعیت بیمار در بخش مراقبت های ویژه دارد. اندازه گیری میزان کالری مصرفی بیمار حین انجام تست و میزان مصرف پروتئین ، چربی و کربوهیدرات ، پزشک را قادر به تجویز برنامه غذایی دقیق برای رسیدن به میزان کالری ایده آل روزانه و رژیم غذایی دقیق مبتنی بر  پروتئین ، چربی و کربوهیدرات می سازد .

    مطابق با استانداردهای جهانی ASPEN و ESPEN مناسب ترین روش برای تغذیه درمانی استفاده از دستگاه کالری متری غیر مستقیم است . (GOLD STANDARD)

     

    نحوه انجام تست :

    در این روش بیمار در یک بازه زمانی مشخص در حالت استراحت (روی تخت بیمارستان) با استفاده از ماسک تنفس ارادی را انجام داده و دستگاه با استفاده از داده های حاصل از عمل دم و بازدم ، میزان اکسیژن مصرف شده و کربن دی اکسید تولیدی را اندازه گیری کرده و کالری مصرف شده در این بازه زمانی اندازه گیری می شود .

    تغذیه در ICU

    دستگاه کالری متری غیر مستقیم بخش مراقبت های ویژه

    کمپانی COSMED با تولید مدل های مختلف دستگاه کالری متری غیر مستقیم امکان استفاده از این دستگاه را در بخش های مختلف مراقبت های ویژه (ICU,PICU) ، کلینیک تغذیه و ژیم درمانی ، کلینیک دیابت و چاقی ، کلینیک تغذیه ورزشی و مرکز تحقیقات علوم تغذیه فراهم آورده است .

    دستگاه Q-NRG+ قابل استفاده برای بیماران بخش مراقبت های ویژه ، بیماران سوختگی ، سرطان ، دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و کبد با قابلیت استفاده از ماسک ، کانوپی و ونتیلاتور قادر به اندازه گیری دقیق میزان کالری مصرف شده بیمار در حالت استراحت و ارزیابی دقیق مصرف پروتئین ، چربی و کربوهیدرات است .

    تغذیه در ICU

     

    References

    1.Nutrition In The Intensive Care Unit (Chase C .Hansen MBA ,Sharmila Dissanaike MD)

    2.The Importance Of Nutrition In Critically Ill Patients (Kristopher R, Maday, MS, PA-C, CNSC)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *